Google's future 42acre 'Bayview' home gets its own Vanity Fair profile

Usually when we get a peek at Google's Mountain View home it's to gawk at the latest Android-related statue but a Vanity Fair article posted today showed the company's future HQ plans. After initiating plans for a new structure next to the existing Googleplex and then abandoning them last year, it's opting for a new facility designed by Seattle firm NBBJ (which also created offices for the Bill & Melinda Gates Foundation) in another area of the city. Planned to open as soon as 2015 -- potentially ahead of Apple's halo-shaped new digs -- it's called Bay View and consists of nine buildings connected by bridges over 42 acres.

According to Google it's designed for many workers to operate just on natural light, and avail themselves of the many cafes and green roofs. Quoted in the article is civil engineer David Radcliffe, who claims that employees will never be more than a two and a half minute walk away from each other, which, along with the bent floorplan of each building, is intended to create opportunities for innovation through "casual collisions". These are just some of the tidbits included in the article waiting beyond the source link, but we're still trying to figure out where they hid parking spots for all the self-driving cars.

[Image credit: NBBJ]

0 Comments

Google's future 42-acre 'Bayview' home gets its own Vanity Fair profile